• Nieuws
  • Veel vertier tijdens de Egmond Wandel Marathon tegen reuma

Veel vertier tijdens de Egmond Wandel Marathon tegen reuma

In het weekend van 27 en 28 januari komen 14.750 wandelaars naar Egmond aan Zee voor de 15e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma, georganiseerd door Le Champion. Naast de grote belangstelling uit Nederland verschijnen ook veel Belgische, Duitse, Franse en Engelse wandelaars aan de start van dit winterse wandelevent. De prachtige routes voeren de deelnemers langs de Noordzeekust en door het Noordhollands Duinreservaat. Alle wandelaars steunen met hun deelname de strijd tegen reuma. Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Goede doel
Het goede doel van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma is het Reumafonds. Op zaterdag 27 januari om 13.30u in Sporthal de Watertoren, neemt Anita Witzier, donateur van het Reumafonds de cheque in ontvangst. Reumafonds en Le Champion danken alle donateurs voor hun bijdrage.

Wandel Expo
Hier zijn o.a. deskundige standhouders om informatie te geven over de nieuwste ontwikkelingen en zij bieden je aantrekkelijke kortingen op wandelkleding en schoenen. De stands zijn te vinden op de Wandel Expo in Sporthal de Watertoren in Egmond aan Zee, Watertorenweg 36. De Wandel Expo begint 27 en 28 januari om 07.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang tot de Wandel Expo is gratis voor deelnemers en bezoekers.

Live muziek
In Sporthal De Watertoren kunnen alle bezoekers het hele weekend genieten van live muziek. Op zaterdagmorgen is het podium voor shantykoor de Zâalnêelden uit Egmond aan Zee. Met hun repertoire van shanty’s, zeemansliederen, Ierse ballades en soms liedjes met een stukje Derper weemoed zijn zij een graag geziene gast tot ver over onze provinciegrenzen. Om 12.00 uur worden zij afgewisseld door DJ Dolphin, een allround DJ uit Noord-Holland, die als motto “Feest met een Glimlach” heeft. Gerard Borst, een zanger met een schat aan live-ervaring, treedt op zondagmorgen op in de sporthal. Naast eigen werk zingt Gerard volop bekende liedjes uit de jaren ’60 tot vandaag. Het wandelweekend wordt zondagmiddag muzikaal afgesloten door volkszanger René Eshuijs.