• Nieuws
  • 15e editie Egmond Wandel Marathon groot succes

15e editie Egmond Wandel Marathon groot succes

Recordbedrag opgehaald van €23.915 opgehaald voor Reumafonds

Gezond het nieuwe jaar starten, genieten van de mooie natuur rondom Egmond aan Zee en wandelen voor het goede doel. Op zaterdag 27 en zondag 28 januari stonden 14.750 deelnemers aan de start van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Vorig jaar werd er ruim €10.000 opgehaald voor het Reumafonds. Dit jaar overtrof het alle verwachtingen en werd er een recordbedrag van €23.915 gedoneerd aan het Reumafonds.

Afwisselende natuur
Met keuze uit 2 verschillende afstanden namelijk 10,5 km of 21,1 km en 2 verschillende routes kon iedere wandelaar zijn eigen niveau en doelstelling bepalen. Kenmerkend voor de Egmond Wandel Marathon tegen reuma is de afwisselende natuur die de tocht de wandelaars biedt. Bij de inschrijving konden de wandelaars kiezen uit twee routes. De Noordroute ging richting Bergen aan Zee en de Zuidroute ging richting Castricum aan Zee. Na de start begonnen beide routes over het vlakke strand, vervolgd door een uitdagend parcours door de duinen en het bos. Wandelaars werden in de Noordroute zelfs verrast door wilde paarden en Schotse Hooglanders. Na het behalen van de finish werd er geproost en gedanst in Sporthal De Watertoren.

Overtroffen editie
Evenementmanager Jeroen Wouda van Le Champion kijkt terug op een zeer gezellige, druk bezochte en gemoedelijk verlopen editie. “Wij zijn trots dat deze editie zo groots afgesloten is met een recordbedrag voor het Reumafonds en een parcours waar deelnemers weer volop van genoten hebben. Op naar een nieuwe editie.” Le Champion en het Reumafonds bedanken alle deelnemers van de Egmond Wandel Marathon teugen reuma voor hun bijdrage en hun steun aan het evenement.

Het Reumafonds
Het Reumafonds is ook al 15 jaar het goede doel van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Ieder jaar kunnen de deelnemers bij de inschrijving een bijdrage doneren aan het Reumafonds. Ambassadeur Anita Witzier nam sprakeloos en vol ongeloof de cheque van €23.915 in ontvangst voor dit prachtige doel.

De 16e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma vindt plaats op 26 en 27 januari 2019. Kijk voor meer informatie en foto’s op www.facebook.com/egmondwandelmarathon en www.egmondwandelmarathon.nl.