• Egmond evenementen

Egmond evenementen

Naast de Egmond Wandel Marathon tegen reuma organiseert Le Champion nog twee evenementen in Egmond, namelijk de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 13 januari en de Saucony Egmond Halve Marathon op zondag 14 januari.

AGU Egmond-Pier-Egmond
AGU Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers al jaren de grootste en meest aansprekende ATB Strandrace van Nederland en daarbuiten. De mountainbike top en wegrenners van naam gaan in het massale deelnemersveld de strijd aan, in een open wedstrijd over het Noordzeestrand onder vaak zware weersomstandigheden. De boulevard van Egmond aan Zee is wederom het decor van start en finish, waar een enorme mensen massa de ontknoping ieder jaar weer bijwoont. Meer informatie: www.aguegmondpieregmond.nl.

Saucony Egmond Halve Marathon
De Saucony Egmond Halve Marathon trekt op de tweede zondag van januari jaarlijks maar liefst 17.000 lopers naar de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. Niemand wil dé winterklassieker aan het begin van het jaar dan ook missen. De vaak winterse omstandigheden bepalen doorgaans het karakter van deze klassieker. Sneeuw, ijs, regen en storm staan bij velen in het geheugen gegrift. Soms echter was het weer mild en bijna lenteachtig. Meer informatie: www.sauconyegmondhalvemarathon.nl.