Bereikbaarheid

De Egmond Wandel Marathon is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, pendelbussen en met de auto. De startlocatie bevindt zich bij Sporthal De Watertoren, Watertorenweg 36 in Egmond aan Zee. 
Pendelbussen
Bij je inschrijving kun je een buskaartje (€ 3,95 voor een retour, geldig voor 1 dag) bestellen voor de pendelbusdienst van NS Station Heiloo naar Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. Na afloop gaat er vanaf de sporthal ook weer een pendelbus terug naar Heiloo. Wanneer je bij de voorinschrijving geen ticket besteld hebt, kan dat nog ter plaatse. In dit geval betaal je € 1,05 extra.
Vertrektijden pendelbus
De bussen vanaf NS Station Heiloo vertrekken vanaf de Pastoor van Muijenweg (Westkant) van het NS Station. Station Heiloo heeft ook ruime parkeergelegenheid. Medewerkers van Le Champion staan bij het vertrekpunt van de bus. Deze bussen rijden af en aan, je hoeft dus niet lang te wachten.

De pendelbusdienst rijdt tussen 07.00 - 10.30 uur van Heiloo naar Egmond aan Zee en tussen 10.00 - 17.00 uur van Egmond aan Zee naar Heiloo, naast de reguliere dienstregeling van Connexxion. Kijk voor de dienstregeling van Connexxion op www.9292ov.nl of www.ns.nl.
Rijd samen naar Egmond aan Zee
Deel jouw vrije autostoel of vind een leeg stoeltje bij jou in de buurt via Slinger, de nieuwe carpooltool van KWbN. Deel of boek je rit heel eenvoudig én binnen twee minuten. Dit is beter voor het klimaat, jullie kunnen de kosten delen en het is véél gezelliger!

De carpooltool Slinger is een initatief van wandelbond KWbN. De Egmond Wandel Marathon staat op zaterdag 27 en zondag 28 januari vermeld op deze pagina
Auto | Betaald parkeren
Kom je met de auto naar Egmond aan Zee? Houd dan rekening met betaald parkeren in de gehele gemeente Bergen. In Egmond aan Zee moet van november t/m februari op zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur parkeergeld betaald worden.

Je kunt je auto parkeren aan de zuidkant van Egmond aan Zee of op de Boulevard Noord en Zuid. Volg daarbij de aanwijzingen van verkeersbegeleiders en borden, die je naar de parkeerplaatsen leiden. Vanaf de parkeerplaatsen volg je de borden naar Sporthal De Watertoren, de start- en finishlocatie van de Egmond Wandel Marathon.
Kiss & Ride
Word je met de auto gebracht en gehaald, dan kun je gebruik maken van een speciale route voor het brengen en ophalen van deelnemers. Borden leiden je vanaf de aanrijdroute naar de Pieter Schotmanstraat, waar je afgezet of opgehaald kunt worden.