Deelnemers

Voor vele wandelaars is de Egmond Wandel Marathon hét begin van het nieuwe wandeljaar. De weersomstandigheden zijn nooit hetzelfde; het kan sneeuwen en koud zijn maar ook lenteachtig met een heerlijk zonnetje. Eén ding is in ieder geval altijd hetzelfde: het prachtige parcours langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. Kies je voor de Noordroute, dan wandel je naar Bergen aan Zee. Wil je liever richting Castricum aan Zee wandelen, kies dan voor de Zuidroute. Beide routes verkennen? Maak dan gebruik van de weekendinschrijving en wandel twee dagen met ons mee.

Waarom meedoen aan de Egmond Wandel Marathon?

Afwisselende natuur

Het parcours van beide afstanden leidt je langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat, enerzijds een schitterend natuurgebied en anderzijds een pittige uitdaging. Dit Noordhollands Duinreservaat is één van Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebieden.

Voor ieder wat wils

Kies je twee dagen voor de 21,1 km, de halve marathon afstand, dan leg je de volledige Wandel Marathon af. Kies je beide dagen voor de 10,5 km een kwart marathon, dan wandel je in totaal een halve marathon. Deelnemers hebben vrije keuze in welke route ze willen lopen en welke dag.

Mooie start van het nieuwe wandeljaar

Voor veel wandelaars staat deze vast op de kalender als goed begin van het nieuwe wandeljaar. Bovendien is Egmond aan Zee goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en met de auto. Wanneer je met de auto naar Egmond aan Zee komt, kun je jouw auto parkeren in Egmond-Zuid of op de Noord en Zuid Boulevard. Bekijk hoe jij de Egmond Wandel Marathon het beste kunt bereiken.