Goede doel

Het Noordhollands Duinreservaat: dé plek voor vogels!

Alleen al in Nederland zien we meer dan 360 vogelsoorten voorbij komen: van insecteneters tot vleeseters en van weidevogels tot bosvogels. Vogels zijn echte wereldreizigers die enorme afstanden kunnen afleggen. Absolute recordhouder is de Noordse Stern. Met zijn broedplek op de noordpool en overwinteringsplek op de zuidpool vliegt deze vogel elk jaar maar liefst 70.000 kilometer! Vogels houden ook de insectenstand op peil, bestuiven bloemen en planten en verspreiden hun zaden. Andere vogels zijn weer de opruimers in onze natuur, zoals gieren. En wist je dat de poep van zeevogels goed is voor de conditie van koraalrif? Kortom: vogels zijn uniek en onmisbaar in een goed werkend ecosysteem.

Nederland is een waterrijk gebied en met een kust van meer dan 300 kilometer een belangrijke vogeltrek route. Niet verwonderlijk dus dat het Noordhollands Duinreservaat dé plek is voor vogels om te eten en te broeden. Om de duinnatuur gezond te houden is de bescherming van vogels cruciaal. We doen er alles aan om hun leefgebied zo goed mogelijk in stand te houden. Zo hebben we broedplekken gecreëerd voor een bijzondere duinvogel: de Tapuit. En met succes want de Tapuit heeft dit jaar op meerdere plekken jongen grootgebracht!

Maar we zijn er nog niet. De vogels in het duingebied kunnen zeker nog een extra steuntje in de rug gebruiken. Zo willen we nog meer aantrekkelijke locaties creëren voor bijzondere vogels in het duingebied. Naast maatregelen in de natuur is goede voorlichting en educatie over vogels ook hard nodig. Er is nog zoveel te veel te leren en ontdekken over vogels! We willen graag een vogelwandelroute maken in het Noordhollands Duinreservaat, inclusief vogelkijkschermen, een educatieprogramma voor kinderen en misschien zelfs een vogeltentoonstelling in bezoekerscentrum De Hoep. Onze projecten voor de vogels kunnen alleen gerealiseerd worden met hulp van de deelnemers aan de Egmond Wandel Marathon. Daarom hopen wij dat het bedrag aan donaties net zo fantastisch is als bij de afgelopen editie! Alvast hartelijk dank!

Donaties werven via Pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven.

Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com

Steun een deelnemer
Klik hier